En intervju med Jytte Rixman

Jytte Rixman berättar lite om sig själv

Jytte bor på en gård yte i Saleby med sina fyra barn och man. Hennes barn är 4,5,10 och 12 år.På sin gård har hon en minigris, getter, två katter, kaniner och höns.Jytte är 34 år nu men fyller 35 i november
Hon jobbar med att ta hand om projekt och har titeln kultursamordnare. Hon valde att jobba med våran klass eftersom hon hade jobbat med Lotta tidigare och eftersom att vi hade börjat jobba med svenska på ett ganska annorlunda sätt.

Intervjuen gjord av Albin, David, Alex och Jytte var med lite grann


Mexico

Mexico

 

Invånare: ca 20miljoner
Naturtillgångar: silver, koppar, guld, bly, zink, naturgas, timmer
Huvudstad: Mexico city
Yta: 1 964 375 km2
Monarki/ republik : republik
Språk: spanska
Nationaldag: 16 september
Sevärdheter: tempelpyramiden, vattenfall, stränder, m.m.
Religion: Katolicism





/Heidi & Amanda

Intervju med Oscar


Under måndag var vi i stadsbibloteket och träffade femmorna som är med i projektet. Den första killen vi mötte inne ibiblotektet hette Oscar som kommer från Lidåkerskolan 5B. Oscar bor med sin familj i ett hus i majåker och bor med sin mamma, pappa och lillebror.Han tyckte att det skulle bli jätteroligt att jobba med detta projektet för att det är kul att vara med och skapa. Hans högsta dröm är att bli ett fotbolls proffs i Barcelona. ??
Två färger som Oscar gillar är röd och blå för att Barcelona har de färgerna.?
/ Viktor och Albin I


Anna-Viola

Vi intervjuade Anna-Viola Hallberg som är projektledaren för Mural12.
Ålder: 45
Bostadsort: Stockholm och Brännö, en ö i Göteborg
Yrke: Anna-Viola jobbar med kultursamarbeten, just nu mellan Skövde, Götene, Mariestad, Lidköping och Sierra Gorda i Mexico.
Personliga tankar om projektet: Hon tycker att det är superspännande, muralmålningar är ett bra sätt att sammanlänka alla kommuner. Alla som vill kommer kunna få ta del av projektet. Förhoppningarna rör sig också om att illegal måleri minskar.

Anna-Viola sitter längst till höger på nedersta bilden.
Amanda&Elvira

MURAL 2012 "väggar som talar"

Igår besökte vi stadsbiblioteket där vi skulle träffa projektledarna och de två muralkonstnärerna. Vi fick även träffa två femteklassare från Lidåkerskolan samt Östbyskolan. 

 

MMS 2012-03-20 

               Östby klass 5 

 

Vi började dagen med en genomgång där vi fick reda på hur projektet skulle vara upplagt. Vi fick se bilder på olika muralmålningar som konstnärerna har målat. För att vi här i Lidköping ska få en muralmålad vägg så måste femmorna komma med olika idéer i textform som sedan ska omvandlas till bilder. Karolina som jobbar med projektet ska hjälpa femmorna med att omvandla deras texter till bilder. Africa, en konstnär som är spansktalande ska översätta texterna till spanska så att konstnärerna vet vad de sa måla. Texterna ska handla om hur det är att bo i Lidköping. 

 

 

        En muralmålning 

När tre killar från 9D Dalängskolan intervjuade två femteklassare från Lidåker, Selma och Oskar så tyckte dem att projektet verkade kul för att de ville bli bättre på att skriva texter. De tyckte att det var kul att träffa konstnärerna och de var snälla. De tyckte att det roligaste med projektet var att de skulle få måla.
MMS 2012-03-20 

          Selma och Oskar 

Det här var en liten dokumentation över dagen. Vi tyckte att dagen var lyckad och vi fick veta hur projektet ska gå till. Det var även kul att NLT var där så hela Lidköping får reda på att det ska målas en muralmålning. 


RSS 2.0