Lindökroken

EN VARM SOMMARDAG VAKNADE JAG OCH GICK NER OCH ÅT FRUKOST. När jag kom ner till köket satt redan mamma och pappa och åt frukost. De frågade om vi skulle åka ut med segelbåten till Lindökroken eller Brommö och sova över i båten en natt. Både jag och min lillebror vlev jätteglada och sa att vi ville åka till Lindökroken. Jag sprang upp till mitt rum och packade ner lite kläder och sms:ade min kompis Alice och frågade om hon skulle ut med sin segelbåt och hoppades på att hon skulle åka ut med båten till Lindökroken. Alice svarade att hon redan var ute med båten på Lindökroken och jag blev jätteglad!

Tre timmar senare hade vi åkt ut från hamnen med vår segelbåt och det bar av till Lindökroken. Det tog två timmar innan vi var runt kröken till Lindökroken och där är några klippor som kallas !Apbergen! för att när man åker förbi klipporna och det är människor där så ser de människorna ut som apor.

När man åker runt kröken så ser man bryggorna. Jag tittade efter Alice´s båt och såg den längst ut på bryggan, glädjen spreds i kroppen och jag hjälpte till att lägga till med båten och sedan gick jag upp till skogen som är på udden.

Jag ropade "Hej" till Alice och hon viskade "hej" tillbaka. "Varför viskar du?" frågade jag Alice.
"Det är något i den lilla busken där." svarade Alice och pekade på en jätteliten buske. Jag gick fram till den lilla busken och kikade in i busken. Jag såg fyra jättesmå grodor. Dom var bara 1 cm! Alice gick fram till busken och sa "Åhh! Så sökta! Vi bygger ett bo till dem!" Jag tyckte att det var en rolig idé, så vi byggde ett litet bo och så döpte vi dem.

På kvällen grillade vi tillsammans med familjerna och hade jättekul!

SLUT!

Beata Bergman, 5A, Högelid



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0