Mariestad äventyret

Det var en gång en ekorre som heter Ingvar. Han älskade äventyr och att ta reda på saker. Hans nästa uppdrag var att besöka Mariestad. Just nu var han i Lappland så han fick skjuts av en gås som hette Åsa. När de hade flugit i två dygn var de framme. Ingvar tittade ner på den vackar staden. Han såg många fina sandstränder och en stor vacker sjö. När Åsa släppte av Ingvar så hade han hamnat i hamnen. HAn tackade och sa adjö till Åsa.

Det första Ingvar gjorde det var att han kollade in alla fina områden nere i hamnen. Han började att gå mot gatorna och fick syn på ett jättehögt kyrktorn. Ingvar sprang åt kyrkan och när kan kom fram så gick han närmare. För att se mycket bättre så klättrade han upp i ett träd. När han satt där uppe såg han hela kyrkogården. Så Ingvar beskrev den så tyckte han att den var väldigt fin.

Men det fanns ju mcyket mer saker att se. Så han började gå mot Gamla torget. När han var framme vid Gamla torget så tyckte han också att det såg gammalt ut. Men det var väldigt många fina gamla hur. Han kikade in i fönstren på en del hus och i ett av dom så såg han en liten flicka som satt vid en stor laptop och spelade Gosupermodel. Oj, tänkte Ingvar. Vilka fina och bra saker alla barn har här i Mariestad. Ingvar hoppade ner ifrån fönsterkanten och gick till stora torget. Oj vad många affärer det fanns här. Åh vad gott med godis, sa Ingvar och kollade bort mot Hemmakväll. Ingvar smög bort mot Hemmakväll och hittade en Centerbit och åt pp den . Mmm va gott det var, när han kom t fick ha syn på en tjej. Ingvar gick fram och sa:
- Hej!
Flickan kolla ner på mig men hon svarade ialla fall - hej!
- Vad heter du? frågade Ingvar.
- Jag heter Wilma och jag älskar att spela innebandy.
Då tänkte Ingvar att det kanske var en bra och rolig innebandystad. Ingvar gick och klurade på det en stund tills han hade kommit till sjön igen. Då såg han en stor bro som hette Torsöbron.
- Oj, den var stor, tänkte Ingvar.

Nu hade Ingvar varit ute i Mariestad i två timmar. Ingvar började bli trött så han gick till första bästa träd och hoppade upp på en gren för att sova. Ingvar vaknade väldigt tidigt. Han gick tillbaka mot stora torget och gick mot Knallen. Det var ett litet köpcentrum. Jag skulle nog vilja ha det större om jag bodde i Mariestad. Men nu ska jag nog gå härifrån. Ingvar gick och gick och kom fram till Isstadion. Ingvar gick in och det var ganska litet mot vad många andra var. Jag tycker att det ska bli mycket större.

Nu hade Ingvar kollat runt mycket i Mariestad. Men nu ska han åka vidare till nästa stad. Men det bästa med Mariestad det var nog att staden är liten. För då är det enkelt att hitta saker.

Wilma Lundin 5k, Högelid



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0